2019-03-06T12:59:51+00:00 ožujak 6, 2019|informacije, suci|

Održan seminar nogometnih sudaca županijskih liga

Raspored parova, delegata i sudaca liga mlađih kategorija

Raspored parova, delegata i sudaca za prvenstvene utakmice mladeži

Raspored parova, delegata i sudaca za 14. kolo Hvarske lige

Raspored parova, delegata i sudaca za prvenstvene utakmice

Raspored parova, delegata i sudaca za 15. kolo 1. ŽNL

Raspored parova, delegata i sudaca za prvenstvene utakmice

Raspored parova, delegata i sudaca za 13. kolo Hvarske lige

Raspored parova, delegata i sudaca za prvenstvene utakmice

ODRŽAN SEMINAR NOGOMETNIH SUDACA ŽUPANIJSKIH LIGA 

Redovni seminar nogometnih sudaca županijskih liga prije proljetnog dijela sezone održan je prošle srijede (27. veljače 2019.g.) u organizaciji Komisije nogometnih sudaca na stadionu Poljud.

Suci su testirani u poznavanju Pravila nogometne igre te tjelesnoj pripremljenosti. Samo suci koji su sudjelovali na seminaru i zadovoljili postavljene kriterije moći će obavljati dužnost na utakmicama seniorskih natjecanja NSŽSD. Odaziv sudaca bio je zadovoljavajući te veseli sudjelovanje većeg broja sudaca sa posljednjeg tečaja koji su imali priliku upoznati se prvi put sa radom na seminarima. U sklopu seminara održano je i predavanje sucima sa video primjerima sa utakmica koje su oni sudili sa naglaskom na ispravno kretanje na terenu za igru, ispravno postavljanje, pokazivanje suca u pojedinim situacijama te dosljednost pri dodijeljivanju disciplinskim mjera. Prezentirana su i očekivanja komisije nogometnih sudaca i povjerenika za suđenje prema sucima za proljetni dio sezone. Osnovna poruka prema sucima na seminaru je bila da su zahtjevi prema sucima vezano uz nogometno suđenje svakim danom sve veći te zahtjevaju konstantu edukaciju i ulaganje u vlastite mogućnosti.

Komisija nogometnih sudaca uglavnom je zadovoljna rezultatima koje su suci postigli, ali će i dalje nastaviti aktivno raditi na edukaciji, treningu i praćenju izvedbi sudaca kako bi podigli razinu kvalitete postojećih sudaca što bi trebalo rezultirati boljim i kvalitetnijim suđenjem na razini cijele županije, a time i u budućnosti na višim ligama kako nogometni suci budu napredovali. Sucima koji su postigli lošije rezultate ponovljeno je kako moraju ulagati u znanje i trening kako bi se u budućnosti mogli aktivno baviti nogometnim suđenjem. Ipak, zbog nedovoljnog broja sudaca za pokriti potrebe svih natjecanja, potrebno je aktivno novačiti nove kandidate za bavljenje nogometnim suđenjam kao vidom amaterskog sporta.

Za sam kraj seminara komisija nogometnih sudaca podijelila je informacije sa sucima o planiranim aktivnostima u sljedećem periodu:

  • nastavak redovitih trening u organizaciji županijskog fitness instruktora
  • nastavak redovitih edukacijskih sastanaka u organizaciji županijskog instruktora predavača
  • sudjelovanje na natječajim za financiranje pripremljenog projekta koji za cilj ima podizanje kvalitete postojećih sudaca, povećanje broja sudaca te nabavku opreme za suce i trening sudaca.

Seminar je završen zajedničkom večerom i druženjem sudionika seminara.

 

 

Suci homepage